+
Ustvari anketo

Obvestilo za uporabnike 1KA: spremenjeni načini uporabe orodja 1KA

Namestitev orodja za spletno anketiranje 1KA na domeni www.1ka.si bo s 1.6. 2020 spremenila pogoje delovanja. Zaradi naraščajočega obsega uporabnikov (podrobnosti) je uporaba nekaterih storitev spremenjena:

  1. Nespremenjena, brezplačna in neomejena uporaba 1KA še naprej velja za vse javne uporabnike z ArnesAAI dostopom (šolstvo, znanost ipd.), vendar na namestitvi 1ka.arnes.si (podrobnosti).
  2. Vsi ostali uporabniki, ki nimajo AAI računa, lahko še vedno brezplačno in neomejeno uporabijo osnovne funkcionalnosti na domeni www.1ka.si, le napredne funkcionalnosti za nove ankete so plačljive (podrobnosti). Brezplačno in neomejeno lahko uporabljajo tudi ankete, ki so bile kreiranje pred 1.6.2020. 
  3. Za poslovne uporabnike ni sprememb – še naprej imajo možnost virtualne domene, inštalacije na 1KA strežniku in seveda namestitev na lastnem strežniku (podrobnosti).

Informacije za AAI uporabnike

Uporabniki z dostopom AAI lahko storitev 1KA uporabljajo brezplačno in neomejeno na Arnesovi pod-domeni 1ka.arnes.si:

  • Novi AAI uporabniki: Če ste uporabnik storitev AAI, vendar na www.1ka.si z AAI računom še nimate profila, si uporabniški račun ustvarite na  1ka.arnes.si, kjer so za vas brezplačno in neomejeno na voljo vse 1KA funkcionalnosti.
  • Obstoječi AAI uporabniki: Obstoječi 1KA uporabniki, ki za prijavo v 1KA že uporabljate AAI račun, se lahko na www.1ka.si prijavljate z AAI računom do konca junija 2020 in nespremenjeno (brezplačno) uporabljate vse 1KA funkcionalnosti, razen kreiranja novih anket. Po tem obdobju bo prijava na www.1ka.si preko AAI onemogočena. Zato vas prosimo, da v prehodnem obdobju:
  • Ustvarite nov račun z AAI prijavo na 1ka.arnes.si, kjer boste lahko brezplačno uporabljali vse 1KA funkcionalnosti.
  • Po potrebi prenesete obstoječe ankete iz www.1ka.si in na 1ka.arnes.si. Navodila so na voljo tukaj.
  • Uporabniki brez AAI računa: Lahko se pozanimate za pogoje za pridobitev AAI računa (tukaj). V ostalem pa seveda lahko, tako kot  vsak uporabnik, uporabljate www.1ka.si, kje so nekatere napredne storitve omejene oziroma plačljive.

Za vsa morebitna vprašanja v zvezi s prehodom iz www.1ka.si na arnes.1ka.si si lahko gledate FAQ oziroma kontaktirate preko obrazca